یادداشتهای یک دانشجوی فناوری اطلاعات و ارتباطات

یادداشتهای یک دانشجوی فناوری اطلاعات و ارتباطات
مطالب - مقالات - برنامه ها و پروژه های مربوط به فناوری اطلاعات و رایانه گاها علمی و اجتماعی 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

لینک های مفید 2


 

خوب حالا ما برای اینکه بتوانیم اطلاعات نوشتاری خودمان را برای کامپیوتر قابل فهم کنیم مجبوریم تا به هر حرف از حروف الفبا, یک کد عددی اختصاص بدهیم.

از این رو صدها نوع سیستم کد گذاری به وجود آمده و برای زبانهای مختلف سیستم های مختلف معرفی شده.این مسئله در مورد زبان رسمی ایران یعنی فارسی هم صادق بود و تازه هر شرکت نرم افزاری ایرانی هم یک سیستم کد گذاری مخصوص خودش را داشت و دارد و هیچ وقت یک سیستم کد گذاری استاندارد برای زبان فارسی بوجود نیامد که همه برنامه نویسها از آن استفاده کنند.

این مسئله در مورد زبان های دیگر هم وجود داشت.تا اینکه بالاخره Unicode معرفی شد.یونی کد نه یک نوع فونت خاص است نه یک برنامه خاص بلکه یک استاندارد کد گذاری برای حروف الفباست مانند ANSI.

یونی کد به همه ی حروف اعداد یکتایی مستقل از محیط سیستم عامل و برنامه و زبان اختصاص میدهد.این سیستم میتواند تمام حروف زبانهای مختلف زنده امروز دنیا را در خودش جای دهد و به هر کدام از این حروف کد یکتایی اختصاص دهد.

بکار گیری Unicode در وب سایت ها و برنامه های Clint -Server میتواند بسیار مفید باشد و ما نگران این نیستیم که کاربران وب سایت از چه سیستم عامل و از چه مرورگر اینترنتی استفاده میکنند فقط باید از استاندارد Unicode پشتیبانی کند.امروزه بسیاری از شرکتهای پیشتاز دنیای کامپیوتر این استاندارد را پذیرفته اند و تقریبا تمامی برنامه های کاربردی جدید از این سیستم کد گذاری حمایت میکنند مثلا از سیستم عامل Windows me به بعد یعنی Windows 2000,windows xp و windows server.net تماما بر مبنای Unicode بنا شده اند و سیستم عامل های دیگر مثل MacOs و Solaris و چندین سیستم عامل دیگر هم از Unicode حمایت میکنند.برنامه کاربردی نیز مانند Office2000وOffice Xp بطور کامل از این استاندارد پشتیبانی میکنند. و شما میتوانید با استفاده از Front Page Xp یا Front Page 2000 یا Visual Studio.net صفحات وب فارسی ایجاد کنید.


برای گسترش و ترویج استاندارد Unicode یک کنسر سیوم ایجاد شده است. در حال حاضر این سازمان نسخه جدید Unicode را یعنی Unicode 3.2.0 را منتشر کرده است.


استفاده از Unicode در حال افزایش است و برنامه ها و وب سایت های آینده تماما از این استاندارد استفاده خواهند کرد.این مسئله برای ما فارسی زبانها نیز موقعیت مناسب ایجاد کرده و میتوانیم در عرصه اینترنت مطالب خود را به زبان فارسی بدون استفاده از روش های مثل ایجادفایلهای تصویری از متن و قرار دادن آن درصفحه وب و یا استفاده از کدگذاری زبانهای دیگر مانند زبان تازی(عربی) عرضه کنیم.این مسئله فرایند ایجاد وب سایت ها و برنامه های فارسی را بسیار آسان تر و کم هزینه تر کرده.


این وب سایت هم(RastiSoft) از Unicode برای پیاده سازی زبان فارسی استفاده کرده و برای نمونه شما در صفحه تماس باما میبینید که بدون نیاز به دریافت برنامه خاصی مثلا یک اپلت جاوا یا یک ActiveX , براحتی می توانید مطلب خود را به زبان فارسی تایپ کنید. بنابراین اگر قصد دارید که یک وب سایت و یا یک وب لاگ فارسی شخصی ایجاد کنید پیشنهاد میکنم که حتما از استاندارد Unicode استفاده کنید.
چگونه Email فارسي بنويسيم


نوشتن email به فارسي وبه صورتي كه بتوان براي آن راه حلي كلي و جامع ارائه كرد تا قبل از آمدن Windows2000 امكان پذير نبود. براي نوشتن نامه هاي فارسي و Chat كردن رايج ترين روش استفاده از زبان Pinglish بود (وچه بسا بتوان گفت هست) .

دراين روش كلمات فارسي با استفاده از كاراكترهاي انگليسي تايپ مي شدند:
‎/Hale Shoma Khoob ast? در مورد وب سايت هاي فارسي نيز دو روش رايج بود (وات) اول استفاده از فونت هايي كه براي هر سايت متفاوت مي توانست فرق كند بنابراين شما براي خواندن يك وب سايت فونت مخصوصش را download و نصب مي كنيد وبراي سايت ديگر فونت ديگري را والي آخر.


روش دوم استفاده از سيستم PDF است كه گرچه از نظر نصب فونت و … مشكلات اولي را ندارد ولي بخاطر حجيم بودن فايل ها معمولاً در اينترنت از آن استقبال زيادي نمي شود. درهمين روش مي توان به تبديل مطالب به عكس نيز اشاره كرد. (البته PDF هم به نوعي همين ساختار است ولي با امكانات بيشتر مثل قابليت جست وجو درون مطالب PDF شده، امكان گذاردن link و …) در روش تبديل مطالب فارسي به عكس با استفاده از نرم افزارهاي گرافيكي مطلبي كه در آن نرم افزار ويا جاي ديگر تايپ شده است به عكس با فورمت GIF و يا JPG تبديل مي شود . دراين حالت نيز اگرچه حجم فايل ها به اندازه سيستم PDF حجيم نخواهد بود ولي بازهم حجيم بودن مطالب از مشكلات استفاده از آن است .


در حال حاضر باتوجه به سيستم Uni Code كه شركت مايكروسافت آن را همزمان با Windows 2000 معرفي كرد كه استفاده از زبان فارسي چه در وب سايت ها وچه در email ها حالتي استانداردتر به خود گرفته است . Uni Code كه مخفف Universal Code و به معني كدجهاني است مجموعه اي از بسياري از زبانهاي رايج در دنياوازجمله فارسي را دارد كه درصورت استفاده از سيستم عامل ويندوز ديگر نيازي به نصب فونت بخصوصي وجود ندارد وكافي است سيستم Uni Code فعال شود. براي ديدن صفحات وب Uni Code كافي است روي آن صفحه right click كنيد، Encoding و سپس (UTF-8) Uni Code را انتخاب كنيد.


استفاده از سيستم Uni Code علاوه برتمام مزاياي فوق الاشاره يك مزيت ديگر نيز دارد وآن اين است كه آن سايت بخصوص راحت تر در جست وجوگرهاي فارسي ثبت خواهند شد، چرا كه جست وجوگرهايي كه خدمات جست وجو به زبانهاي ديگر را مي دهند (مثلgoogle.com كه از جمله قابليت جست وجو به زبان فارسي را دارد) ساختار جست وجوي خود را براساس سيستم unicode بنا نهاده اند و بنابراين عدم استفاده از اين سيستم سايت شما را از ثبت شدن در اين جست وجوگرها بازمي دارد.


البته همانطور كه اشاره شد اين سيستم فقط در سيستم عامل ويندوز و مرورگر Internet Explorer كاربرد دارد. بنابراين اگر شما سيستم عامل مكينتاش و يا مرورگر Netscape داشته باشيد نمي توانيد اين گونه صفحات را ببينيد.

و اما براي نامه نگاري در اينترنت ـ ارسال و دريافت -email نيز همان دوروش كه در مورد وب سايت ها اشاره شد كاربرد دارد: يكي استفاده از عكس و ديگري استفاده از سيستم uni code تبديل متن به عكس همان مشكلاتي را دارد كه در مولد به آن اشاره شد: حجم زياد مهمترين ايراد آن است. بنابراين استفاده از سيستم unicode توصيه مي شود. البته در اين حالت علاوه بر ايرادات هايي كه اشاره شد اين محدوديت نيز وجود دارد كه حتماً مي بايست داراي سيستم عامل windows2000 و يا windowsxp باشيد.


براي آنكه بتوانيد از اين سيستم استفاده كنيد ابتدا لازم است تا قابليت تايپ كاراكترهاي فارسي را در ويندوز۲۰۰۰ يا xp خود تعريف كنيد.براي اين كار به Control Panel برويد، Regional and Language Options را انتخاب كنيد و زبان فارسي را به مجموعه زبانهاي مورد استفاده كامپيوتر خود اضافه كنيد.

از اين به بعد در پايين صفحه سمت راست كنار ساعت كامپيوتر شما مربعي ظاهر خواهد شد كه در آن FA (براي فارسي) و يا EN (براي انگليسي) ظاهر مي شود كه با كليك كردن روي آن مي توانيد بين اين دوزبان سوئيچ كنيد.


بعد از آنكه زبان كاراكترهاي كامپيوتر خود را فارسي كرديد كافي است به همان صورتي كه مثل هميشه email مي نويسيد، عمل كنيد و تنها هنگامي كه مي خواهيد متن نامه را بنويسيد از زبان فارسي استفاده كنيد. در اين حالت مهم نيست كه شما از سيستم Web based email و يا نرم افزارهاي ويرايشگر مثل Outlook Express استفاده مي كنيد.


براي خواندن چنين نامه هايي نيز كافي است كه محيطي كه در آن نامه را مي خوانيد سيستم unicode را پشتيباني كند.

بنابراين اگر از سيستم web based email استفاده مي كنيد كافي است تا تنظيمات Internet Explorer را به گونه اي تغيير دهيد كه unicode را پشتيباني كند و اگر از Out look Express استفاده مي كنيد كافي است تا در قسمت view، Encoding، Unicode را انتخاب كنيد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ چهار شنبه 6 / 8 / 1390برچسب:Unicode چیست؟, ] [ 9:28 ] [ کاوه حق پناه ]
.: Weblog By KMF :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ صرفا جهت علاقمندان به فناوری اطلاعات و رایانه و انجام امور مربوط به دروس و پروژه ها میباشد. (البته شایدم یکمی بیشتر). البته ناگفته نمونه که علاوه بر مطالب عنوان شده ، مطالبی نیز در باب اجتماعی و فرهنگی و هنری و گاها نیمه 30یا30 که پیگرد نداشته باشه :) جهت اطلاع و آگاهی شما عزیزان گذاشته شده. همه مطالب متعلق به بنده نبوده و بعضآ توسط ساير دوستان و اون دسته عزیزانیه که مطالبشون موجوده و نتونستم منبعش رو پیدا کنم، ارائه ميشه. شما نيز چنانچه تمايل به ارسال مطلبی داشته باشيد،با كمال مسرت آنرا با نام خودتان در وبلاگ منتشر ميكنم. تاریخ تاسیس: 20 مهر 1390 ارادتمند شما: کاوه حق پناه
موضوعات وب
1 لینک های مفید
Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت

امکانات وب
Online User